Bestil tid til gratis høreprøve på   71 99 42 44 

Godt at vide

 

En del af det at være menneske er at kunne høre. Din hørelse bidrager til alt det, vi oplever i vores hverdag fra vores omgivelser og fra andre mennesker. Det er derfor også vigtigt at tage alvorligt, når hørelsen begynder at svigte. Den sidste, der ofte har lyst til at tage beslutningen om at få høreapparater, er den, der hører dårligt, og gennemsnitligt går vi gerne 5-7 år for længe, inden vi gør noget ved problemet. At kunne høre betyder også at kunne kommunikere med andre, og en del af det indebærer også at være social. Vi mennesker er generelt sociale væsener, så når vi ikke kan fungere optimalt sammen med andre, kan det have stor betydning for humøret og dermed også vores generelle livskvalitet i hverdagen. 

 

Forskellige typer af hørenedsættelse

Nedsat hørelse er ikke noget, der opstår pludseligt. Oftest sker forandringen gradvist, og vi kunne kalde det, at den stille og roligt kommer snigende dag for dag. Lidt efter lidt forsvinder der nogle lyde fra dit daglige lydbillede, og fordi det sker i et ganske langsomt tempo, er det ikke sikkert, at du bemærker de første forandringer. Tegn på nedsat hørelse kan være, at de høje toner og lyde forsvinder f.eks. fuglekvidder eller vindens susen i træerne. Det kan også være, at det bliver sværere og sværere at forstå, hvad der bliver sagt til f.eks. familiesammenkomster eller i situationer, hvor der er megen baggrundsstøj. En hørenedsættelse kan naturligvis også være arveligt betinget, forårsaget af et sygdomsforløb eller en for kraftid lydpåvirkning (skade). Årsagerne kan være mange.

 

Vi skelner i dag mellem forskellige grader af  hørenedsættelse, som vi kan høreapparatbehandle ud fra. De defineres således: 

  • Let hørenedsættelse – problemer med svage lyde og det er vanskeligt at forstå tale i støj
  • Moderat hørenedsættelse – problemer med svage og moderat høje lyde. Det er meget vanskeligt at forstå tale i støj
  • Kraftig hørenedsættelse – store problemer med at føre samtaler generelt, og det er meget vanskeligt at være med i samtaler i en gruppe
  • Svær hørenedsættelse – kan kun høre meget kraftige lyde. Det er ikke muligt at kommunikere uden høreapparat

 


Hører du dårligt, eller kender du en i familien, der hører dårligt, så overvej at få foretaget en høreprøve. Selve prøven vil vise, om der er brug for hjælp, og en høreprøve er altid et uforpligtende sted at starte. Du behøver ikke at skulle forbi en ørelæge først for at få foretaget en høreprøve hos Nyd Lyden. Vi ligger ikke, så du lige kommer forbi, men til gengæld kan du køre næsten hen til døren med gode parkeringsmuligheder – lige uden for indgangen.


Tilskud til høreapparater    Om Nyd Lyden

Det første skridt mod en bedre hørelse er at få undersøgt din hørelse.
Bestil en tid til en høreprøve i dag og lad os tage en god snak om din hørekurve
og hvilke høreapparatløsninger, der passer bedst til dig. 

Bestil tid til høreprøve
Til toppen