Bestil tid til gratis høreprøve på   71 99 42 44 

For pårørende

Det kan være en udfordring at være kone, mand, søn eller datter til et menneske, der hører dårligt. Vi er altid mindst to til at kommunikere med hinanden, og derfor påvirker det mere end blot den, som har et høretab. Jo mere forståelse vi kan vise situationen, jo bedre kan vi alle hjælpe til.

 

Et høretab er ikke synligt

Et høretab afslører sig ikke altid med det samme. Hvis blot det var lige så synligt som f.eks. mæslinger, ville det være nemmere at sætte hurtigere ind med at hjælpe. Fordi der findes forskellige former og grader af en hørenedsættelse, kan det være svært at vurdere, hvor der skal sættes ind, og hvad der skal gøres. Selvom du er tæt på et andet menneske, ved du aldrig helt, hvad der foregår i det indre i forhold til tanker og følelser. Derfor kan det være svært at være pårørende med en hørehæmmet – især på travle dage, hvor trætheden måske også melder sig.

 

Måske det vigtigste råd, vi kan give

Vi opfordrer naturligvis altid til, at der skal findes den rigtige balance i forhold til at vise hensyn og at hjælpe (gribe ind). Ofte har et menneske med dårlig hørelse brug for at blive taget i hånden for at tage beslutningen om at få foretaget en høretest, fordi det kan være svært selv at nå hen til den beslutning. Tal med en professionel hørespecialist om det.

 


Nyd Lyden har mere end 15 års erfaring tilsammen i at arbejde med mennesker, og vi kan også rådgive og hjælpe i en situation, hvor det er dig som pårørende, der tager det første skridt. Vi rådgiver dig også gerne omkring, hvordan I kan komme til at kommunikere bedre sammen i hverdagen. 


Ofte stillede spørgsmål    Om Nyd Lyden

Det første skridt mod en bedre hørelse er at få undersøgt din hørelse.
Bestil en tid til en høreprøve i dag og lad os tage en god snak om din hørekurve
og hvilke høreapparatløsninger, der passer bedst til dig. 

Bestil tid til høreprøve
Til toppen