Bestil tid til gratis høreprøve på   71 99 42 44 

Nedsat hørelse

 

Nedsat hørelse, høretab eller hørenedsættelse er nogle af de begreber, der ofte bruges som betegnelse for “at høre dårligt” på det ene eller begge ører. Du kan blive ramt af en midlertidig nedsat hørelse, hvis du f.eks. er syg, forkølet eller har opholdt dig i situationer med megen støj. En midlertidig nedsat hørelse er ikke behandlingskrævende med høreapparater, da det ofte skyldes hævede slimhinder, der kan danne et undertryk og eventuel væske i dit mellemøre. Kommer din hørelse ikke igen efter et stykke tid, anbefaler vi dig altid at opsøge din egen læge. 

 

Nedsat hørelse kan også være en varig tilstand, som kræver behandling. Behandlingen består oftest af høreapparater og evt. tilbehør. En behandlingskrævende hørenedsættelse tiltager oftest stille og roligt med tiden, og man er derfor ikke helt bevidst om, hvor mange lyde der er forsvundet fra hverdagen.

 

Hvem rammes af høretab?

Der er mange, der tror, at det kun er ældre mennesker, der har brug for høreapparater. Det er sandt, at vi alle bliver ramt af dårligere hørelse med alderen på samme måde, som når vi får brug for læsebriller, men nedsat hørelse rammer i alle aldre. Der kan være mange forskellige årsager til høretab f.eks. sygdom i barneårene, ophold under megen støj gennem årene eller forkert brug af medicin. Et enkelt skud med et jagtgevær for tæt på øret kan også give en varig høreskade.

 

Der er heldigvis hjælp at hente! Det første skridt er få testet din hørelse og finde frem til, hvor din hørekurve ligger. Herefter er der rigtig mange muligheder for behandling ved hjælp af høreapparater. 

For pårørende    Om Nyd Lyden

 

De første symptomer på en hørenedsættelse

  • Det begynder at knibe med at følge med i samtaler
  • Det er længe siden, at du har hørt fuglene synge
  • Du får skæld ud over at skrue for højt op for TV’et
  • Du har ikke lyst til at tage med til fest, for du kan ikke høre, hvad der bliver sagt henover bordet
  • Du har det svært på arbejde fordi dit hoved bliver træt af at anstrenge sig hele dagen (fokus)

 


Heldigvis er du ikke alene. I Danmark alene er der mere end 800.000 personer, der på samme måde som dig har brug for høreapparater for at kunne følge med i hverdagen. Takket være teknologiens udvikling er det i dag ikke længere et tabu at bruge høreapparater, og der findes et hav af forskellige modeller og størrelser, så det er muligt at finde et høreapparater, der både matcher hud eller hårfarve. 


 

Det første skridt mod en bedre hørelse er at få undersøgt din hørelse.
Bestil en tid til en høreprøve i dag og lad os tage en god snak om din hørekurve
og hvilke høreapparatløsninger, der passer bedst til dig. 

Bestil tid til høreprøve
Til toppen