Bestil tid til gratis høreprøve på   71 99 42 44 

 

Find hjælp herunder og finder du ikke det, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Kontakt os

 

Høreapparater & Tilbehør

Værd at vide inden du køber høreapparater.

Hvad koster et høreapparat?

Godt spørgsmål, som er svært at svare på!

Det er lidt det samme som at spørge om: ”hvad koster en bil?

Det afhænger af mange faktorer, som f.eks. graden af hørenedsættelse, forventninger til hvad høreapparatet skal kunne og i hvilke situationer, det skal hjælpe.

Det er derfor vi – hos Nyd Lyden – afsætter tid til både at lave en grundig høreprøve og at afdække dine hørebehov. Det er altid gratis og uforpligtende, at afprøve høreapparater hos Nyd Lyden (på samme måde som du kan prøvekøre en bil før et evt. køb).

Hvorfor kan nogle få et høreapparat gratis?

Der er grundlæggende to måder at ”få” høreapparat.

Du kan få høreapparater igennem det offentlige system og igennem det private system som f.eks. Nyd Lyden.  Via det offentlige stilles et høreapparat til rådighed gratis. Der kan være noget ventetid på at få et høreapparat igennem det offentlige, og det kan variere fra region til region.

Den aktuelle ventetid kan ses her  

 

 

 

Hvorfor vælge høreapparater fra det private system?

Audiologisten vurderer hvilket høreapparat du skal have.

Hvis du gerne vil springe den lange ventetid over og vil du gerne selv have medindflydelse på , hvilket høreapparat du får, vælger du at købe dine nye høreapparater via et privat hørecenter.

Nyd Lyden er et privat hørecenter, som er 100% uvildig og uafhængig. Vi kan derfor give dig optimal rådgivning omkring valg af høreapparat og tilbehør. 

 

 

 

Findes der usynlige høreapparater?

Nej.

Der findes dog mange små høreapparater, der kan være svære at få øje på. Både af typen der sidder dybt i øregangen men også rigtig diskrete høreapparater, hvor der sidder lidt bag øret. Disse er dog ofteskjult af håret, eller falder i et med en brillestang.

Der findes utallige variationer og farver, og nogle egner sig bedre nogle typer hørenedsættelse og behov. Det er derfor vi hos Nyd Lyden meget ud af at finde den rigtige individuelle løsning, der er afstemt efter hørenedsættelsen, hørebehovet og den enkeltes forventninger.

Hvad koster en høretest?

En høretest gennemføres for at konstatere om, der er behov for høreapparater. Hos Nyd Lyden er en høretest altid gratis og uforpligtende.

Har du allerede købt høreapparater hos Nyd Lyden og føler, at din hørelse har ændret sig, er høretesten også gratis, da den er en del af vores 4 års gratis service.

Hvis du ønsker at få foretaget en høreprøve, som du gerne vil have printet ud, så du kan tage den med hjem, er dette en gratis service for kunder hos Nyd Lyden.

For ikke-kunder hos Nyd Lyden koster en fuld høreprøve DKK 1000,-

Hvad følger med høreapparaterne?

Hos Nyd Lyden får du ALTID 4 års service og 4 års garanti inkluderet i prisen. Ligeledes medfølger en Udvidet Garanti.

Det vil sige, at du i en 4-årig periode kan få serviceret og justeret dine høreapparater gratis. Skulle der opstå defekter, kan høreapparaterne blive repareret ved brug af garantien. Undtagelsen er, hvis der er udrettet forsætlig skade på høreapparaterne, som garantien ikke dækker. Her vil den Udvidede Garanti dække, ligesom den også dækker, hvis du mister dine høreapparater. Ved brug af den udvidede garanti vil der være en selvrisiko.

Forbrugsdele som kupler, slanger og filtre vil også medfølge gratis i en 4-årig periode. Nogle høreapparater bruger højttalere i øret med en ledning op til høreapparatet i stedet for slanger. Disse regnes ikke for en forbrugsdel og skiftes kun ved defekt. Dette er dog indbefattet i garantien.

Tilskud til høreapparater

Hvilke tilskudsregler er gældende hos et privat hørecenter?

Kan jeg få offentligt tilskud hos et privat hørecenter?

Ja. 

Når du køber høreapparater hos Nyd Lyden, kan du hvert 4. år få tilskud til høreapparater. Vi hjælper dig også med papirarbejdet, og du kan forvente ganske kort ventetid fra din høreprøve til at vi får høreapparaterne hjem, så du kan afprøve dem.

Hvor stort er det offentlige tilskud?

Det offentlige tilskud ændres hvert år

Pr. 1. januar 2018 ydes et tilskud på 4.108 kr. for behandling af 1. øre og 2.369 kr. for behandling på 2. øre. Hvis udgifterne overstiger disse beløb, skal du selv betale merprisen.

Læs mere på Høreforeningens hjemmeside her

Hvem kan få offentligt tilskud til høreapparater?

Det offentlige tilskud er som udgangspunkt for alle.

Det offentlige tilskud til høreapparater udbetales maximalt hvert 4. år, og det ydes uden hensyn til din indkomst. Dog ydes der kun offentligt tilskud til personer over 18 år.

Jeg har helbredstillæg. Kan det bruges ved køb af høreapparater?

Ja.

Kommunen vil betale en portion af egenbetalingen på høreapparaterne, svarende til den procentsats du er tilkendt i helbredstillæg.

Spørg os gerne til råds hos Nyd Lyden vedrørende tilskud og helbredstillæg. Vi kan hjælpe dig og gør det gerne. 

 

Om helbredstillæg: 

Helbredstillægget dækker op til 85 procent af egenbetalingen. Du kan søge kommunen om helbredstillæg, hvis du er folkepensionist. Du kan også søge, hvis du modtager førtidspension efter de gamle regler, dvs. reglerne fra før 2003.

Din personlige tillægsprocent og formue på ansøgningstidspunktet er afgørende for, om du kan få helbredstillæg. Vær opmærksom på, at du skal oplyse hvad din og din eventuelle ægtefælles/samlevers likvide formue er på ansøgningstidspunktet. Du kan ikke få helbredstillæg, hvis din likvide formue er over 86.000 kr. (2018).

 

Kan jeg få andre tilskud fra Sygeforsikring Danmark?

Ja.

Som medlem af Sygesikringen Danmark kan du også få tilskud til køb af høreapparater. Hvor meget afhænger af dit medlemsskab. Vi kan hjælpe dig at lave beregningen, når du køber høreapparater hos os, og vi sørger også for at papirarbejdet. 

Som udgangspunkt refunderer Sygeforsikringen Danmark DKK 1000,- pr høreapparat , hvis du er i gruppe 5, og DKK 1500,- pr høreapparat, hvis du er i gruppe 1 eller 2. Dog altid højest 50% af egenbetalingen.

Læs evt. mere her

Skal jeg til en ørelæge først?

Nej.

Skal du have høreapparater for første gang, kan der kun ydes offentligt tilskud, hvis din ørelæge har lavet en henvisning. Det er dog muligt at afprøve høreapparaterne, inden du tager til ørelæge. 

Hos Nyd Lyden kan du sagtens afprøve høreapparater, inden henvisningen er på plads, og vi kan ud fra høreprøven vurdere, om der er en tilskudsberettiget hørenedsættelse.

Skal du blot have fornyet dine høreapparater, er det ikke nødvendigt med en henvisning fra en ørelæge.

Brug af høreapparater

Godt at vide om høreapparater, batterier mv.

Hvor får jeg batterier?

Batterier til høreapparater er gratis og udleveres af kommunen.

I Norddjurs kommune kan disse hentes på Borgerservice, i udvalgte lokalcentre eller bestilles her.

I Syddjurs er det samme procedure.

Mit høreapparat virker ikke. Hvad gør jeg?

Hvis høreapparatet slet ikke virker, er nogle ting, du selv kan undersøge først:

  • Er der strøm på batteriet? Prøv at skifte det
  • Er der voks i filteret eller i slangen? Prøv at skifte filteret eller rense slangen

 

Hvis det ikke hjælper, så ring til Nyd Lyden, og vi ser på det. Måske er der en defekt, måske skal det blot renses eller justeres. Uanset så tager vi os af det. HUSK, at der er ALTID 4 års service og garanti hos Nyd Lyden.

Jeg synes. jeg hører fint. Det er dem omkring mig, der siger, jeg ikke kan høre?

En hørenedsættelse kommer i de fleste tilfælde snigende.

Det vil sige, at det kan være svært at registrere forskellen over tid. Du kan sammenligne det med dit hår.Du kan ikke se, at det gror fra dag til dag men på et tidspunkt kan du se, at du trænger til en tur til frisøren. Det er nemmere for ens omgivelser at observere denne ændring.

Der går i gennemsnit 6-7 år fra de første tegn på en hørenedsættelse til erkendelsen af, at nu skal der ske noget. Det er dog nemmere at vænne sig til høreapparater, jo før man kommer i gang.

Hvor tit skal jeg bruge høreapparater?

Det korte svar er ”når du er påklædt”.

Mange er kun høremæssigt udfordret i nogle enkelte situationer og kan have en tendens til kun at tage sine høreapparater på, når de skal ud. Dette har dog den uheldige følgevirkning, at hjernen ikke er ”forberedt” på det lydbillede, som høreapparaterne giver. Høreapparater kræver tilvænning og for at vænne sig bedst muligt til lyden, bør du bruge høreapparaterne ”fra morgen til aften”.

Der kan selvfølgelig altid være undtagelser som f.eks. når du går i bad, tager en middagslur eller hvis du arbejder i meget støjende omgivelser, men det bør netop kun være undtagelser.

At bruge høreapparaterne bør være normen og at tage dem af være undtagelserne. Ikke omvendt.

Lyden i høreapparaterne er for skarp

Høreapparater kræver tilvænning.

De fleste hørenedsættelser går mest ud over diskanttonerne (de skarpe toner). Da en hørenedsættelse kommer snigende, bemærker du ikke, at skarpheden i lydbilledet aftager. Når du så får høreapparaterne på, kan det fremstå skarpt.

Det skal selvfølgelig ikke være ubehageligt, men det skal heller ikke være, ”som det plejer”. Det handler om, at vi finder en indstilling, hvor det er tydeligere end uden høreapparaterne-  men uden det fremstår ubehageligt. Så skal hjernen nok stille og roligt vænne sig til den nye lydbillede, og vi kan herefter – efter behov – stille og roligt øge for tydeligheden.

Det er en af grundene til, at Nyd Lyden tilbyder 4 års service på ALLE høreapparater. At få høreapparater er ikke bare som at købe et fjernsyn, hvor forløbet er afsluttet, efter du har betalt og fået fjernsynet, og du kun vender tilbage til butikken, hvis der opstår defekter.

At få høreapparater er en løbende process, hvor du kan forvente, at der skal justeringer og service til for, at vi opnår det meste optimale resultat for dig. Det er inklusiv i prisen i 4 år hos Nyd Lyden.

Ofte stillede spørgsmål

 

Vi håber, at du fandt det, du søgte under vores FAQ.
Du er til enhver tid velkommen til at kontakte Nyd Lyden,
hvis du har problemer med din hørelse, dine høreapparater
eller blot har spørgsmål, du gerne vil have afklaret. 

Hos Nyd Lyden er vi er her for dig. 

Det første skridt mod en bedre hørelse er at få undersøgt din hørelse.
Bestil en tid til en høreprøve i dag og lad os tage en god snak om din hørekurve
og hvilke høreapparatløsninger, der passer bedst til dig. 

Bestil tid til høreprøve
Til toppen